Pilates & Joogapilates

Pilates on kehon ja mielen liikuntaa.

Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintatekniikka 1900-luvun alussa vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia,
syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein.

Tampereen studiollamme on tarjolla eritasoisia Pilates tunteja sekä Joogapilates-tunteja, ohjaajina Marika Sundberg sekä Annika Taulaniemi. Pienet opetusryhmät mahdollistavat laadukkaan ja henkilökohtaisen opetuksen jossa vältytään virheasennoilta. Tuntimme ovat irtotunteja ja voit valita itsellesi sopivan seuraavista: kertamaksu, 5- tai 10-kerran kortti, kuukausikortti tai kausikortti. Varaa paikkasi varausjärjestelmästämme ja maksa tuntisi vastaanotollamme ennen tuntisi alkua.

Tervetuloa rentoutumaan ja nauttimaan hyvästä olosta!

Pilates-tunnit Studio Move, Kauppakatu 6A:

Ti 18.30-19.30 Pilates Start- Alkeistaso /Marika
Ti 19.30-20.30 Pilates 1 – Jatkotaso /Marika
To 20.00-21.00 Joogapilates / Annika

 

Pilates, tuntiesittely

Pilates vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein. Pilates on kehonhallintamenetelmä, joka vahvistaa tehokkaasti syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa, sekä pitää yllä hyvää ryhtiä. Pilates perustuu perinteisiin itämaisiin liikuntamuotoihin kuten joogaan ja kiinalaisiin menetelmiin. Pilates auttaa rentoutumaan arkikiireiden keskellä ja löytämään kehon henkisen sekä fyysisen tasapainon. Tunti sopii kaikenkuntoisille liikkujille, ja on hyvä lisä myös tanssijoiden treenaukseen, lisäten oman kehon tuntemusta ja hallintaa, sekä pitäen huolta kehon hyvinvoinnista. Pilates-tunnille on hyvä pukeutua joustaviin, mukaviin vaatteisiin. Jalat voi jättää joko paljaiksi tai käyttää sukkia tai kevyitä tossuja.

Pidempään säännöllisesti Pilatesta harrastaneille on tarjolla jatkotason tunti jossa harjoitellaan haastavempia liikkeitä.

Joogapilates, tuntiesittely 

Joogapilateksessa yhdistyvät pilateksesta ja joogasta parhaiten tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä tukevat osiot. Harjoittelun fyysisiä tavoitteita ovat koko kehon, etenkin keskivartalon hallinta, lihaskestävyys ja -voima ilman haitallista kuormitusta, liikkuvuus ja tasapaino. Hengitys ohjaa liikkeitä, tukee selkärankaa ja toisaalta rauhoittaa mielen. Keskittyminen omaan kehoon, sen liikkeisiin ja tuntemuksiin yhdessä hengityksen kanssa  antaa kokemuksen kehon ja mielen yhteydestä. Koska tunneilla käy erilaisen taustan ja kehon omaavia osallistujia, harjoituksista ohjataan eri vaihtoehtoja ja vaikeustasoja.

Tunti päättyy lyhyeen rentoutukseen, joka auttaa myöhäisen tunnin jälkeen  myös parempaan uneen.

Marika Sundberg, opettajaesittely – Pilates alkeet & jatkotaso

Marika on pitkänlinjan pilatesopettaja joka on työskennellyt Studio Movella jo yli 5 vuotta. Erikoisuutena Marika ohjaa myös Pilatesta hevosratsastajille.
”Yhteensä yli kymmenen vuotta ohjauskokemusta takana olen edelleen innoissani vastaanottamaan uusia pilates harrastajia vastaan. Tunneillani ei tule kylmä, eikä päivän ajankohtaiset mielessä pyöri. Pidän huolen että löydät kehostasi uusia lihaksia, notkistut ja voimistut. Olen idearikas ja tarkkailen pilateksen ammattilaisia maailmalta, joten tunneilla on aina jotain ennennäkemätöntä ja tekemätöntä. Diplomi koulutukseni olen saanut Putkiston metodista. Tervetuloa löytämään uusi ihana kehosi Pilateksen avulla!”

Annika Taulaniemi, opettajaesittely – Joogapilates

Annikalla on pitkä  harrastustausta eri tanssilajeista ja joogasta, pilatesohjaajakoulutus (Ylab Education, Tukholma 2004-07) ja tuoreimpana joogaopettajakoulutus (Purna Yoga College, Helsinki 2016-17).  Hän aloitti pilatesohjauksen v. 2005. Vähitellen Annikalla heräsi tunne, että pilateksesta ”puuttui” jotain,  jolloin hän alkoi rakentamaan tunneistaan kokonaisuuksia, joissa hän yhdisti pilatekseen muita kehonhuollon, tanssin ja joogan elementtejä; liikkumista, jossa on mieli mukana.

Annika on koulutustaustaltaan fysioterapeutti, THM ja tekee väitöskirjaa pilateksen vaikutuksista selkävaivoihin. Muita harrastuksia ovat koiralenkit, kirjallisuus ja kulttuuri, metsä, melonta ja mökkeily.

kauppakatu