top of page

Baletti

Baletti kehittää kaikkia osa-alueita mitä tanssija tarvitsee: tanssillisuutta,
ryhdikkyyttä, voimaa, notkeutta, koordinaatiokykyä, tasapainoa ja rytmitajua.
Balettiharjoittelusta on hyötyä kaikille! Erityisesti baletti luo hyvän pohjan kaikkiin
muihin tanssilajeihin mutta myös esim. voimisteluun, taitoluisteluun ja muihin
lajeihin jossa tarvitaan joustavuutta ja ryhdikkyyttä.

Tunneilla opetellaan klassisen baletin perusliikkeitä tanko-ja
keskilattiatyöskentelyn avulla. Opiskellaan oikean kehon asennon löytymistä,
lihasvoimaa ja notkeutta, harjoitellaan musikaalista liikkeen suorittamista ja rytmin hahmottamista. Oppilaan tanssillisuutta kehitetään tekniikan rinnalla tanssi-ilmaisu- ja tanssiharjoituksin.

Baletti antaa elämyksiä ja opettaa ryhdikkääseen ja sulavaan liikkumiseen.

Varusteiksi sopivat parhaiten tanssiharjoituspuku, lämpimät trikoot ja pehmeät puuterinväriset balettiharjoitustossut. Aloittelijan varusteet voivat ensimmäisillä tunneilla olla leggingsit, toppi ja nilkkasukat. Hiukset oltava kiinni.

Satubaletti

Satubaletti on lapsille suunnattu tunti. Satubaletissa tutustumme baletin alkeisiin. Tunneilla opetellaan oman kehon käyttöä ja hallintaa, perusliikuntataitoja, rytmiikkaa, luovuutta ja koordinaatiota. Tavoitteena on saada lapset innostumaan tanssin ja liikunnan maailmasta iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä.

 

Kärkitossutunti

Kärkitossutunneilla harjoitellaan kärkitossutekniikkaa. Tanssimisen voi aloittaa kovakärkisillä noin kolmen vuoden harjoittelun jälkeen tai noin 10-vuotias jatkotason balettioppilas. Tanssijalla on oltava pohjalla hyvä ja vahva baletin tekniikka sekä vartalon hallinnan täytyy olla kehittynyt ja nilkat tarpeeksi vahvat ennen kuin saa nousta tossujen kärjille. Varmista oma soveltuvuutesi opettajaltasi.

Lue lisää kärkitossuista ja balettitossuista.

Baletin Repertuaari

Repertuaaritunnilla tehdään alkulämmittelyksi tankosarjat sekä keskilattialla harjoiteltavan repertuaarin mukaisesti koreografiaan valmistavia harjoituksia kuten hyppyjä ja piruetteja. Kaikki repertuaarikurssilla tehtävät tanko- ja keskilattiaharjoitteet pyrkivät edistämään opeteltavan ohjelmiston oppimista.

Nykybaletti (Contemporary ballet) on tanssilaji, joka sisältää elementtejä klassisesta baletista ja modernista tanssista. Klassisen baletin tekniikan lisäksi usein käytetään myös kärkitossutekniikkaa. Klassisen baletin linjoja ja asentoja kuitenkin rikotaan sekä ylävartalon liikelaajuutta kasvatetaan. Myös lattiatekniikkaa sekä jalkojen parallel-asentoa käytetään. Nykybalettitunneilla tanssittavissa sarjoissa on vaikutteita nykytanssista ja jazzista. Tunneille osallistuvilla on hyvä olla klassisen baletin perusteet hallussa, sillä klassisen baletin liikesanastoa laajennetaan muun muassa luopumalla jalkojen aukikierrosta ja käyttämällä nykytanssista lainattua lattiatasossa tapahtuvaa tanssia tai esimerkiksi jazztanssin lantionliikkeitä.

bottom of page